-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:6155 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

براي رفع خستگي روح و جانم آهنگ هاي شاد گوش مي كنم زيرا خدا آزار رساندن به روح توسط خود انسان را محكوم مي كند پس گمان نمي كنم رفع خستگي روح باآهنگ اشكالي داشته باشد؟
آهنگ هاي شاد از دو جهت قابل بررسي است: الف) آيا از نظر شرعي شنيدن چنين آهنگ هايي جايز است يا نه؟ بر اساس فتاواي حضرت امام خميني(ره) نواختن و شنيدن آهنگ هاي مطرب و مهيج شهوت حرام است ولي آهنگ هاي غير مطرب و آنچه مناسب مجالس لهو و لعب و مقارن با محرمات ديگر نيست جايز است. بنابر اين آهنگ هاي شادي كه اشاره كرده ايد اگر از قسم دوم باشند جايز و الا حرام است. ب) جهت ديگر استنباط شخصي شما از مساءله است كه خلاصه آن چنين است: 1- شنيدن موسيقي شاد موجب رفع خستگي مي شود. 2- آنچه براي روح مفيد است و ضرر ندارد بايد استعمال شود. 3- آزار رساندن به روح مورد انتقاد شارع است. نتيجه: پس شنيدن آهنگ شاد اشكالي ندارد. در استدلال فوق رفع خستگي مساوي با مفيد بودن و عدم ضرر به حساب آمده و عدم آن مساوي با آزار رساندن به روح تلقي شده است. در حالي كه چنين چيزي درست نيست و لااقل كليت ندارد. چه بسا چيزي رفع خستگي كند ولي ضررهاي ديگري از جهات اخلاقي فرهنگي و يا مسائلي پيچيده تر در برداشته باشد. بنابر اين هر امر نشاطانگيز و خستگي زدايي لزوما مفيد به حال روح و خالي از ضرر نيست. به عبارت ديگر خستگي زدايي از چند راه ممكن است: 1- اموري كه هيچ نفع يا ضرر ديگري در بر ندارند. 2- اموري كه منافع ديگري نيز دارند ولي ضرر ندارند مانند بسياري از مفرحات روحاني و معنوي همچون خواندن اشعار خوب تلاوت قرآن دعا و... 3- اموري كه در بردارنده زيان هايي نيز هستند مانند موسيقي مطرب. بنابر اين با استدلالاتي اين گونه نمي توان حكم شرعي به دست آورد. بلكه اين كار از طريق ادله و متدلوژي ويژه كاوش در نصوص ديني امكان پذير مي باشد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.